Επιστημονικά θέματα για τη μόνωση

ΜΕΛΕΤΗ ΕΝΟΣ ΕΡΓΟΥ ΜΟΝΩΣΗΣ

27/02/2014

Με τον όρο μόνωση εννοούμε κυρίως θερμομόνωση, υγρομόνωση, ηχομόνωση και πυροπροστασία. Η μόνωση είναι ένα ιδιαίτερο και απαιτητικό γνωσιολογικά και μελετητικά αντικείμενο. Για να διασφαλίσουμε τις απαιτήσεις ενός έργου χρειάζεται να ακολουθηθεί μια συγκεκριμένη μεθοδολογία της οποίας τα βασικά της στάδια θα προσπαθήσουμε να αναλύσουμε παρακάτω. Η διενέργεια μιας μελέτης (όταν μιλάμε για κατασκευή σε νέο κτήριο) πρέπει να γίνεται από τα σχέδια.

Πράσινη Πιλοτική Αστική Γειτονιά

06/03/2012

Αλλαγές στο πρόγραμμα «Εξοικονομώ κατ’ οίκον» Πηγή: Καθημερινή08/02/2012 Κατοικίες που έχουν κατασκευαστεί και μετά το 1989 εντάσσονται στο πρόγραμμα «Εξοικονομώ κατ΄ οίκον» σε μια προσπάθεια να επιταχυνθεί η απορρόφηση των πόρων που έχουν δεσμευτεί στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ το ύψος των οποίων ανέρχεται σε 400 εκατομμύρια ευρώ. Στις προωθούμενες βελτιώσεις περιλαμβάνεται και η αύξησης της προκαταβολής σε ποσοστό 50% από 30% που είναι σήμερα Μεταξύ των βελτιώσεων που προωθούνται είναι η αύξηση της προκαταβολής σε ποσοστό 50% από 30%, η διατήρηση του περιορισμού της τιμής ζώνης και η δυνατότητα πρόσληψης συμβούλου. Την ίδια ώρα, σε 6 από 4 χρόνια επεκτείνεται η διάρκεια του προγράμματος, στο οποίο θα μπορούν πια να εντάσσονται και οι εξοχικές κατοικίες

Η εκπαίδευση στην Πολωνία

17/03/2010

Η θεωρητική εκπαίδευση της τεχνικής κατάρτισης γίνεται μετά από συμφωνία εργοστασίου (εργοδότης) και σχολής και η ύλη της οποίας ορίζεται από το Υπουργείο Εκπαίδευσης.

Ανάπλαση Πόλεων-Πράσινο επιχειρείν

24/11/2009

Πράσινη επιχειρηματικότητα είναι εκείνη η επιχειρηματική δράση που λειτουργεί αρμονικά με το περιβάλλον και εξασφαλίζει ένα βιώσιμο μέλλον. Η επιχειρηματική δράση δηλαδή που ελαχιστοποιεί το περιβαλλοντικό της αποτύπωμα.

Η έλλειψη τεχνικής κατάρτισης αποτελεί ένα διαρθρωτικό πρόβλημα της ελληνικής οικονομίας

11/11/2009

Έλλειψη τεχνικής κατάρτισης αλλά και ποιότητας ή ακόμη και διάρκειάς της, στα λιγοστά επαγγέλματα που υπάρχει τεχνική κατάρτιση

Θερμοπρόσοψη

18/10/2009

Το σύστημα εξωτερικής θερμοπρόσοψης εφαρμόζεται στην εξωτερική πλευρά των κτιρίων σε νέες ή παλαιές κατοικίες και αποτελείται από θερμομονωτικό υλικό συνήθως διογκωμένη πολυστερίνη και σε ειδικές περιπτώσεις πετροβάμβακα ή εξηλασμένη πολυστερίνη, το οποίο «σοβατίζεται» με ένα πολυμερισμένο κονίαμα το οποίο προσφέρει ισχυρή μηχανική αντοχή και στεγανοποίηση.

Συμπτωματολογία υγρασιών

16/09/2009

«απαγορεύεται η αναδημοσίευση του κειμένου ή ολόκληρων κεφαλαίων αυτού χωρίς την άδεια του συγγραφέως.»

Ενεργειακή Αναβάθμιση Υφιστάμενων Κτιρίων

29/07/2009

Η μεγάλη πλειοψηφία των κτιρίων που κατασκευάστηκαν πριν το 1980, και που αντι- προσωπεύουν περίπου το 68% του συνόλου, δεν είναι θερμομονωμένα, ενώ διαθέτουν και παλιά κουφώματα, με μονούς υαλοπίνακες, χωρίς θερμομόνωση στο πλαίσιο και πολύ κακή αεροστεγανότητα

Λειτουργικά και αισθητικά οφέλη του φυτεμένου δώματος

29/07/0209

Μάθετε όλες τις οφέλειες που προσφέρει ένα φυτεμένο δώμα και γνωρίστε τις ενδεδειγμένες φυτών και ανθέων στη μελέτη της γεωπόνου Καίτης Ρωμαίου.

Μόνωση χωρίς προκατάληψη

30/11/-0001

Ο ΠΣΕΜ στα πλάσια της σωστής εφαρμογής των τεχνικών μόνωσης συγκέντρωσε σε ένα βιβλίο την εμπειρία των Ελλήνων μονωτών. To κείμενο αυτό έχει γραφτεί και δoδεί στον σύνδεσμο από τον πρώην  Πρόεδρο Στρατή Γονέο.

Ολοκληρωμένη αξιολόγιση συστημάτων θερμομόνωσης κατασκευαστικών δομικών στοιχείων

30/11/-0001

03/06/2010 Άγις Μ.Παπαδόπουλος, Θεόδωρος Γ.Θεοδοσίου, Σίμος Οξυζίδης,

Μεθοδολογία επιλογής της καταλληλότερης λύσης για τη θερμομόνωση παλαιού οριζοντίου δώματος

30/11/-0001

Η πληθώρα των θερμομονωτικών υλικών από τη μία δίνει λύσεις ακόμη και σε πολύ εξειδικευμένες περιπτώσεις, από την άλλη καθιστά δύσκολη την επιλογή του καταλληλότερου σε οποιαδήποτε εφαρμογή.

TOP