Ο ΠΣΕΜ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΟΡΓΑΝΟ ΜΟΝΩΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

DECOMAX ΚΟΡΝΕΖΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Προσφέρει τις υπηρεσίες της στο χώρο των οικοδομικών κατασκευών και ανακαινίσεων, με αξιοπιστία,  συνέπεια και  συνέχεια 20 χρόνων! Αναλαμβάνουμε έργα επαγγελματικών και οικιακών χώρων κάθε κλίμακας και διεκπεραιώνουμε ακόμα και τις πιο ιδιαίτερες και απαιτητικές περιπτώσεις.

Η πατητή τσιμεντοκονία είναι μια παραδοσιακή τεχνική δόμησης που συναντάται στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου και χαρακτηρίζεται από μοναδική απλότητα και ομορφιά. Για να έχετε μια εικόνα της ιδιαίτερης αισθητικής της, αρκεί να φέρετε στο μυαλό σας τα κυκλαδίτικα σπίτια με τις κατασκευές μονολιθικής εμφάνισης, τις λιτές γραμμές και τις πολύπλοκες συνθέσεις των χώρων τους.

Τα τελευταία χρόνια η πατητή τσιμεντοκονία επανέρχεται στο αρχιτεκτονικό προσκήνιο, «εισβάλλοντας» σταδιακά τόσο σε σπίτια όσο και σε καταστήματα! Χρησιμοποιείται σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, σε πλήθος εφαρμογών, όπως σε σκάλες, δάπεδα, τοίχους, σε σπίτια, καταστήματα, ξενοδοχεία κλπ., καθώς και σε ειδικές κατασκευές, όπως κτιστά έπιπλα, κτιστά είδη υγιεινής (νιπτήρες, μπανιέρες, ντουζιέρες) και άλλα διακοσμητικά στοιχεία.

 

 

Η μόνωση αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα στοιχεία της σύγχρονης δόμησης και η μελέτη και εφαρμογή της πρέπει να ξεκινούν ήδη από την κατασκευή του κτιρίου. Ωστόσο, σε αρκετές περιπτώσεις σήμερα, οι καταναλωτές αντιμετωπίζουν θέματα που οφείλονται σε ανεπαρκή μελέτη του έργου, στην επιλογή ακατάλληλων υλικών και στην ανειδίκευτη εφαρμογή τους, με αποτέλεσμα σημαντικά προβλήματα υγρασίας και απώλεια θερμικής ενέργειας του κτιρίου. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός, όπως έχει αναφερθεί, ότι η χώρα μας καταναλώνει, συνολικά, περισσότερη ενέργεια από ότι όλη η Γερμανία!

Ο παράγοντας που καθορίζει την επίτευξη μίας ολοκληρωμένης μόνωσης είναι η μελέτη όλων των παραμέτρων που επηρεάζουν την κάθε περίπτωση έργου, ώστε να εξεταστούν αναλυτικά και να αντιμετωπιστούν εξειδικευμένα. Τέτοιοι παράμετροι είναι, για παράδειγμα, οι ζώνες των κλιματολογικών συνθηκών και άλλοι.

Αυτό, απαιτεί διευρυμένη τεχνική γνώση του αντικειμένου της μόνωσης, ποιότητα χρησιμοποιούμενων υλικών και εργασία υψηλών προδιαγραφών. Η άρτια μόνωση αποτελεί επένδυση για το κτίριο και, μακροπρόθεσμα, αποκλείει δαπανηρές επιπλέον εργασίες επισκευών στεγάνωσης. Παράλληλα, εξασφαλίζει οικονομία, έως και 60%, στην κατανάλωση ενέργειας.