Ο ΠΣΕΜ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΟΡΓΑΝΟ ΜΟΝΩΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εταιριών Μόνωσης (ΠΣΕΜ) στο Πανευρωπαϊκό Συνέδριο FESI της Ισπανίας

Στη Bαλένθια της Ισπανίας έλαβε χώρα το συνέδριο της Fesi (European Federation of Associations of Insulation Contractors) το διήμερο 8 με 10 Μαΐου.

Η FESI είναι η ανεξάρτητη ομοσπονδία του Ευρωπαϊκού Τομέα Μόνωσης που ιδρύθηκε στο Παρίσι το 1970. Αντιπροσωπεύει Ενώσεις Μόνωσης από 20 Ευρωπαϊκές Χώρες των οποίων τα μέλη δραστηριοποιούνται στον τομέα της τεχνικής μόνωσης για τη Βιομηχανία, τον Εμπορικό Κτιριακό Τομέα, τη Μόνωση πλοίων, την Ηχομόνωση και την Πυροπροστασία ενώ στη FESI ανήκουν περισσότερες από 3.000 ευρωπαϊκές εταιρείες.

 

Στο συνέδριο τη χώρα μας εκπροσώπησε ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εταιριών Μόνωσης (ΠΣΕΜ) επίσημο μέλος της FESI.
Στα πλαίσια του Συνεδρίου συζητήθηκαν θέματα που αφορούν φυσικά στη μόνωση, ηχομόνωση και πυροπροστασία ενώ άξιο αναφοράς αποτελεί η πρόθεση των Ενώσεων να συμβάλουν την δημιουργία ενός ακόμα πιο αποτελεσματικού Ευρωπαϊκού νομικού πλαισίου.

Ο εκπρόσωπος της Ελλάδας για τον ΠΣΕΜ και μέλος του Διοικητικού συμβουλίου Μηχανολόγος Μηχανικός και Πτυχιούχος Μονωτής κος Αντώνης Ζαπουνίδης δήλωσε ότι «το συνέδριο αποτέλεσε μια μοναδική ευκαιρία για ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ των μηχανικών από όλη την Ευρώπη αλλά και συγκέντρωση τεχνογνωσίας που θα φανεί εξαιρετικά χρήσιμη για τον κλάδο το επόμενο διάστημα. Ήδη ο ΠΣΕΜ οργανώνει προγράμματα κατάρτισης όπου οι συμμετέχοντες αποκτούν συνεχώς νέες και επικαιροποιημένες γνώσεις και δεξιότητες ώστε να επιτυγχάνεται η άμεση ενίσχυση της επαγγελματικής τους ικανότητας»

 

Να πούμε ότι ο Πανελλήνιος σύνδεσμος εταιριών μόνωσης δημιουργήθηκε ύστερα από προτροπή συναδέλφων της Ευρωπαϊκής Ένωσης προκειμένου να παρέχει μία ενιαία και επιτακτική φωνή για τις Ελληνικές επιχειρήσεις Μόνωσης και Στεγανοποίησης, για την Ελληνική επικράτεια αλλά και την Ευρώπη, σε συνεργασία με τους διεθνείς αναγνωρισμένους συνδέσμους FEDERATION EUROPEEN DE SYNDICATS D ISOLATION (F.E.S.I.) και EUROPEAN INDUSTRIAL INSULATION FOUNDATION (E.I.I.F).