Ο ΠΣΕΜ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΟΡΓΑΝΟ ΜΟΝΩΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Επίσκεψη στο Χαμόγελο του Παιδιού


Ο ΠΣΕΜ στα Μελίσσια…
για ένα σπίτι με πολλά ζεστά παιδικά χαμόγελα!

Στο ζεστό και φιλόξενο περιβάλλον του σπιτιού του ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ στα Μελίσσια, την Πέμπτη 9 Μαΐου 2019 πραγματοποιήθηκε επίσκεψη μελών του ΔΣ του ΠΣΕΜχορηγών των Δράσεων 2019 του συνδέσμου και επιχειρήσεων, που επιθυμούν να συνεισφέρουν σε υλικά για να καλύψουν τις ανάγκες μόνωσης και θερμοπρόσοψης. 

Από τους αρμόδιους, μέλη ΔΣ ΠΣΕΜ και χορηγούς, έγιναν οι απαραίτητες επιμετρήσεις στην στέγη, την ταράτσα, την τοιχοποιία, τους αρμούς, αλλά και της πέτρινης επιφάνειας που χρήζει καθαρισμού και αδιαβροχοποίησης, καθώς και των χώρων που χρειάζονται εσωτερική θερμομόνωση. Από την επιτόπου αυτοψία διαπιστώθηκε επίσης, ανάγκη τοποθέτησης υδρορροών.

Τα μέλη, οι χορηγοί και οι εταιρίες που συνεισφέρουν στο όλο εγχείρημα, έδωσαν εκ νέου ραντεβού τον Ιούλιο για την ολοκλήρωση των εργασιών.

Τους ευχαριστούμε πολύ!

Προς μια κατανόηση του φαινομένου της ανερχόμενης υγρασίας σε μια δομή

Άρθρο του Γ. Μαυρουλέα, Μέλος ΔΣ & Υπεύθυνος Επιστημονικού Τμήματος ΠΣΕΜ, Τεχνικός Μόνωσης κατά ΕΣΥΔ

Το φαινόμενο της ανερχόμενης υγρασίας είναι από τα πλέον συχνά φαινόμενα και κατά κάποιο τρόπο ακολουθεί τον ίδιο μηχανισμό που ακολουθεί οποιαδήποτε υγρασία που περνά μέσα από δομικά υλικά.


Η συνήθης συμπτωματολογία του φαινομένου παρουσιάζει μια ακανόνιστη κυματοειδή παράλληλη με το έδαφος γραμμή αποφλοιώσεων ή απανθισμάτων, χωρίς να όμως να αποτελεί τη μοναδική μορφή που μπορεί να πάρει. Αυτή η μορφή εξαρτάται από πολλές παραμέτρους… και εν μέρει κάποιες θα ερμηνευτούν…

Τι προκαλεί όμως την ανερχόμενη υγρασία; Διαβάστε περισσότερα εδώ