Συνέδριο ΤΕΕ: «Energy Market: Unlocking Greece’s Economic Potential»

5 Μαΐου, 2016

Στις 22-3-2016 πραγματοποιήθηκε Συνέδριο για την Ενέργεια και την Οικονομική Ανάπτυξη με τίτλο:
«Energy Market: Unlocking Greece’s Economic Potential» με συνδιοργανωτές το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας (ΤΕΕ) & τηνHellenic Association for Energy Economics (www. HAEE.gr) – παράρτημα της International Association for Energy Economics (www.IAEE.org)
υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου».
Στο συνέδριο συμμετείχαν 50 Έλληνες και ξένοι ομιλητές συνολικά από όλο το φάσμα της πολιτικής και κοινωνικής ζωής εκπρόσωποι της Πολιτείας και των αρμόδιων υπουργείων, τεχνοκράτες διακεκριμένοι στο χώρο της ενέργειας και της οικονομίας, ανώτατα στελέχη μεγάλων εταιρειών, που δραστηριοποιούνται στην εγχώρια και διεθνή αγορά της ενέργειας, καθώς και εκπρόσωποι τραπεζικών οργανισμών.
Ο κος. Ανδρέου Αργυρης , πρόεδρος του ΠΣΕΜ , εκπροσώπησε τον Σύνδεσμο και είχε μια σειρά συνομιλιών με εκπροσώπους των συμμετεχόντων φορέων.
Στο συνέδριο αναλύθηκαν οι τάσεις και οι τελευταίες εξελίξεις στην αγορά , παρουσιάστηκαν επιτυχημένες επιχειρηματικές πρακτικές και κατατέθηκαν προτάσεις για τις απαραίτητες πολιτικές και δράσεις που θα ενισχύσουν την αγορά ενέργειας και θα συμβάλουν στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας.
Επίσης, υπήρξε αναλυτική αναφορά στις απαιτούμενες επενδύσεις σε ενεργειακές υποδομές, ενώ εκπρόσωποι ελληνικών και ξένων τραπεζών, της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων και της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD) παρουσίασαν χρηματοδοτικά εργαλεία και δυνατότητες για τη χρηματοδότηση των επενδύσεων.

http://www.cres.gr/energyhubforall/


TOP