Σχεδιάζουμε το Μέλλον με Επενδύσεις

25 Απριλίου, 2018

Ο πρόεδρος του Π.Σ.Ε.Μ. κος. Ανδρέου Ανάργυρος παραβρέθηκε στο συνέδριο του ΣΕΒ που είχε ως θέμα «ΣΧΕΔΙΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΕ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ» το οποίο πραγματοποιήθηκε στις 23 καί 24-4-2018 στο Ξενοδοχείο Divani Caravel , στην Αθήνα. Ένα συνέδριο με ιδιαίτερο ενδιαφέρον στο οποίο παραβρέθηκαν σημαντικοί παράγοντες της οικονομικής αλλά και της πολιτικής ζωής της χώρας.
Στην ενότητα του συνεδρίου με τίτλο <<ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΛΛΑΔΑ >> , παρουσιάστηκαν οι κάτωθι πολύ ενδιαφέρουσες προτάσεις :
-Μείωση 25% του βάρους που επιφέρουν τα εμπόδια και η γραφειοκρατία ως το 2020, η επίτευξη του οποίου αναβάλλεται από το 2013.
-Μείωση 35% του χρόνου επίλυσης δικαστικών (διοικητικών) διαφορών ως το 2020. -Μείωση 30% του χρόνου αδειοδότησης μέχρι το 2020.
-Μείωση 30% του εταιρικού φόρου (άμεσα ή έμμεσα) στις νέες επενδύσεις και απλοποίηση των φορολογικών διαδικασιών.
-Διπλασιασμό των ιδιωτικών επενδύσεων στην καινοτομία ως το 2023.
-Αύξηση του μεριδίου της ψηφιακής οικονομίας στο ΑΕΠ κατά 4% και δημιουργία κατ’ ελάχιστον 50.000 νέων θέσεων εργασίας έως το 2021.
-Δημιουργία 8.000 περισσότερων μεσαίων και μικρών επιχειρήσεων έως το 2025 με χαρακτηριστικά εξωστρέφειας και καινοτομίας.
Ο πρόεδρος του Π.Σ.Ε.Μ. παραβρέθηκε μετά από πρόσκληση του προέδρου του ΣΕΒ με στόχο την ανταλλαγή απόψεων για το μέλλον της αγοράς προωθώντας ταυτόχρονα τις πάγιες θέσεις του συνδέσμου .
Ο Π.Σ.Ε.Μ συνεχίζει να είναι παρόν σε κάθε δράση έχοντας πλέον ενεργό ρόλο στις εξελίξεις.

 

 


 
TOP