Δελτίο Τύπου ΠΣΕΜ για την αντικατάσταση του επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης

22 Δεκεμβρίου, 2015

Με τις τελευταίες εξελίξεις της Διάσκεψης του Παρισιού για την Κλιματική Αλλαγή, γίνεται προφανές ότι υπάρχει ανάγκη για εξοικονόμηση ενέργειας στα κτίρια. Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εταιρειών Μόνωσης (ΠΣΕΜ) καλωσορίζει την άποψη της κυβέρνησης που εκφράστηκε πρόσφατα στη βουλή εκ στόματος του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη, ο οποίος απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή κ. Μανιάτη, δήλωσε ότι αντί για διανομή επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης, θα μπορούσε να εξεταστεί η ενεργειακή ενίσχυση των κτιρίων, ώστε να μην χάνονται τα χρήματα σε ενεργοβόρα κτίρια ή σε κτίρια που δεν έχουν στοιχειώδεις μονώσεις.

Η κυβέρνηση θα πρέπει να προχωρήσει με ταχύτητα στην αντικατάσταση του επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης, μια λανθασμένη «επιδότηση κατανάλωσης ενέργειας», με επένδυση των ίδιων ποσών, σε έργα εξοικονόμησης ενέργειας, μέσω επιδοτήσεων σε οικογένειες που έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη και που υποφέρουν από ενεργειακή φτώχεια. Τέτοιες πρωτοβουλίες θα τύχουν τη στήριξη της ελληνικής κοινωνίας και θα τη βοηθήσουν για να χτίσει ένα μέλλον με χαμηλή κατανάλωση ενέργειας.

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εταιρειών Μόνωσης (ΠΣΕΜ) εκπροσωπεί παραγωγούς, εμπόρους και εφαρμοστές μονωτικών υλικών, συμμετέχει στην διαμόρφωση εθνικών προδιαγραφών, στην ενημέρωση του τεχνικού κόσμου για αυτές και προωθεί την ορθή εφαρμογή τους στην πράξη, υποστηρίζει πρωτοβουλίες εκπαίδευσης και επιμόρφωσης και οργανώνει πιστοποίηση τεχνικών δεξιοτήτων, ενώ ταυτόχρονα εργάζεται για την ευαισθητοποίηση του κοινού στα ζητήματα εξοικονόμησης ενέργειας.

TOP